ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
Ձկնապուր իշխանով
Դդմիկով խավիար
Հավի ֆիլե Պեստո սոուսով
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
Սնկով կոտլետ
Յուրահատուկ սպագետտի
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
Աղցան Կեսար
Շերտավոր խմորով Լուլա քյաբաբ
Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով
Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով
Ջեռեփուկ պանրով