ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
Պարմեջանա սմբուկով
Քյուրդան քյաբաբ
Բրուսկետտա լոլիկով և տաքդեղով
Դիետիկ լոբիո
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Սպագետտի բոլոնեզ
Պիցցա առանց խմորի
Անգլիական հովվական պիրոգ
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Դդմիկով նախուտեստ
Մակարոն պեստո սոուսով