ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
Ոսպով և հավով ուտեստ
Պաստա “Ֆետուչինի”
Ձու շոտլանդական ձևով
Հավի թոքով աղցան
Սոուս բոլոնեզ
Համեղ պիցցա 5 րոպեում
Մսի կոլոլակով պաստա
Կանաչ լոբի բանջարեղենով
Հունական աղցան
Մսով լցոնված տաքդեղ