ռեհան
թարգմանություն՝ на русском - базилик, in English - basil
Ռեհանի հայրենիքը Հնդկաստանն է: Այն աչքի է ընկնում է իր անուշաբուրությամբ: Որոշ տեսակներ ունեն դափնու տերևի նման սուր բույր, իսկ որոշներին բնորոշ է մեղմ բույրը:
Ռեհանը խոհարարության մեջ օգտագործում են թարմ և չորացված վիճակում: Այն ավելացնում են աղցանների, ապուրների, սոուսների ու խմիչքների մեջ: Բացի այդ ռեհանը համադրվում է նաև այլ կանաչիների՝ մաղադանոսի, սպանախի, համեմի ու թարխունի հետ:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է ռեհան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-papkamisy-hamemunqnerov-5-420x400.jpg)
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kartofilov-snkov-jerepuk-18-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/vospov-havov-utest-8-420x400.jpg)
Ոսպով և հավով ուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/pasta-fetuchini-11-420x400.jpg)
Պաստա “Ֆետուչինի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/dzu-shotlandakan-dzevov-6-420x400.jpg)
Ձու շոտլանդական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/havi-toqov-axcan-7-420x400.jpg)
Հավի թոքով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/sous-boloneze-7-420x400.jpg)
Սոուս բոլոնեզ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/hamex-pizza-5-ropeum-6-420x400.jpg)
Համեղ պիցցա 5 րոպեում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/msi-kololakov-pasta-6-420x400.jpg)
Մսի կոլոլակով պաստա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kanach-volor-banjarexenov-6-420x400.jpg)
Կանաչ լոբի բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/hunakan-axcan-6-420x400.jpg)
Հունական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/msov-lconvats-taqdex-6-420x400.jpg)
Մսով լցոնված տաքդեղ