սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
kartofil@-jerocum
Կարտոֆիլը ջեռոցում
havi-papkamsov-axcan
Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան
Մակարոն նրբերշիկով և սնկով
Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով
Պելմենի կանաչիով
Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)
Աղցան եգիպտացորենով և չորահացով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով
Կոտլետներ պանրային միջուկով
Կիևյան կոտլետ
...45...