սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

Բեկոնով կարտոֆիլ

Կարտոֆիլը ջեռոցում

Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան

Մակարոն նրբերշիկով և սնկով

Բլիթներ կանաչիով և կարտոֆիլով

Պելմենի կանաչիով

Ամանորյա կանապե (6 տարբերակ)

Աղցան եգիպտացորենով և չորահացով

Ռուլետ ձկով հալած պանրով

Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով

Կոտլետներ պանրային միջուկով

Կիևյան կոտլետ