սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/katnashorov-pirog-placinda-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով պիրոգ «Պլացինդա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulxarakan-sar@-apur-varungov-4-420x400.jpg)
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/sxtorov-hacikner-apui-hamar-9-420x400.jpg)
Սխտորով հացիկներ ապուրի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/skumbria-grili-vra-7-420x400.jpg)
Սկումբրիա գրիլի վրա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/kotletner-snkov-havi-msov-7-420x400.jpg)
Կոտլետներ հավի մսով և սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/taq-buterbrod-dzvov-5-420x400.jpg)
Տաք բուտերբրոդ ձվով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/chebureki-norovi-7-420x400.jpg)
Չեբուրեկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tapakac-caxkakaxamb-ttvaserayin-sousov-10-420x400.jpg)
Տապակած ծաղկակաղամբ թթվասերային սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/kartofil-lconvac-katnashorayin-mijukov-4-420x400.jpg)
Կարտոֆիլ լցոնված կաթնաշոռային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/hunakan-axcan-7-420x400.jpg)
Հունական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/apur-havi-msi-gndiknerov-9-420x400.jpg)
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/axcan-tavari-lezvov-7-420x400.jpg)
Աղցան տավարի լեզվով