սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/ddmikov-naxutest-9-420x400.jpg)
Դդմիկով նախուտեստ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/banjarexenayin-axcan-feta-panrov-5-420x400.jpg)
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pekinyan-kaxambov-axcan-7-420x400.jpg)
Պեկինյան կաղամբով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/halac-panrik-kanachiov-8-420x400.jpg)
Հալած պանիր կանաչիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/soayi-sousov-marinacvac-bad-6-420x400.jpg)
Սոյայի սոուսով մարինացված բադ ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kaxambov-varungov-axcan-8-420x400.jpg)
Կաղամբով և վարունգով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/gazarov-rulet-katnashorayin-mijukov-14-420x400.jpg)
Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/dzun-lavashi-mej-15-420x400.jpg)
Ձուն լավաշի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/kartofilov-kakachner-11-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/brokoliov-kartofilov-kotlet-7-420x400.jpg)
Բրոկոլիով և կարտոֆիլով կոտլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/axcan-sunk-8-420x400.jpg)
Աղցան “Սունկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/lavashov-karkandak-12-420x400.jpg)
Լավաշով կարկանդակներ