սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/manti-gazarner-15-420x400.jpg)
Մանթի “Գազարներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/caxkakaxambov-axcan-5-420x400.jpg)
Ծաղկակաղամբով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/kaxambov-axcan-coleswol-6-420x400.jpg)
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/panrov-karkandakner-5-420x400.jpg)
Պանրով կարկանդակներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/nrbershikov-dzvadzex-ericukner-6-420x400.jpg)
Նրբերշիկով ձվածեղ “Երիցուկներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/snkov-krem-apur-8-420x400.jpg)
Սնկով կրեմ-ապուր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrayin-exevniner-9-420x400.jpg)
Կաթնաշոռային “Եղևնիներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/kanape-navakner-8-420x400.jpg)
Կանապե ”Նավակներ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/axcan-gazar-6-420x400.jpg)
Աղցան ”Գազար”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/shertavor-xmorov-xortik-tort-9-420x400.jpg)
Շերտավոր խմորով խորտիկ-տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/bujenina-msayin-asorti-8-420x400.jpg)
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/dzvov-xozapuxtov-axcan-5-420x400.jpg)
Ձվով և խոզապուխտով աղցան