սամիթ

թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill

Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:

Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:

Մանթի “Գազարներ”
Ծաղկակաղամբով աղցան
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Պանրով կարկանդակներ
Նրբերշիկով ձվածեղ “Երիցուկներ”
Սնկով կրեմ-ապուր
Կաթնաշոռային “Եղևնիներ”
Կանապե ”Նավակներ”
Աղցան ”Գազար”
Շերտավոր խմորով խորտիկ-տորթ
Բուժենինա ”Մսային ասորտի”
Ձվով և խոզապուխտով աղցան
...78