սամիթ
թարգմանություն՝ на русском - укроп, in English - dill
Այս կանաչին հայտնի է իր առողջարար հատկություններով, այդ իսկ պատճառով էլ վերջինս օգտագործում են բուսաբուժության մեջ: Այն օգտակար է մասնավորապես երիկամների համար:
Սամիթը խոհարարության մեջ ունի իր տեղն ու նշանակությունը: Նրանով համեմում են թե տաք, թե սառը ապուրները, ավելացնում աղցանների, կարկանդակների, ամենատարբեր խճողակների մեջ: Սամիթով պատրաստում են նաև զովացուցիչ ըմպելիքներ:
Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սամիթ:
Նրբաբլիթով մինի ռուլետներ
Հավի մսով աղցան Լեդի
Լցոնված կանաչ լոլիկ
Սոուս “Թարթար”
Կանաչ լոլիկով աղցան
Խոզապուխտով ռուլետ
Զոքանչի լեզու
Կարկանդակ պսակ
Կարտոֆիլը խոզապուխտով
Լցոնված տաքդեղ
Վինեգրեդ “Խորանարդիկ”
Վրացական “Օջախուրի”