սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Հավի բուդ՝ նարնջով և հազրեվարդով

Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով

Նախուտեստ ծովախեցգետնի ձողիկներով

Պաշտետ հավի մսից

Մսով գնդիկներ սերուցքային սոուսի մեջ

Կոտլետներ պանրային միջուկով

Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»

Կիևյան կոտլետ

Ապուր մսային գնդիկներով և կանաչիով

Պիցցա «Կապրեզե» լոլիկով

Ջեռեփուկ պանրով

Պարմեջանա սմբուկով