սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով

Վրացական ապուր «Խարչո»

Աղցան Նիսուազ

Տեֆտելի լոլիկի մածուկով

Սիսեռով չիպսեր

Ջեռեփուկ կարտոֆիլով և մսային լցոնով

Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”

Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ

Բրնձով փլավ համեմունքներով

Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ

Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով

Կարտոֆիլով “Կակաչներ”