սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Օրիգինալ տոլմա

Նրբաբլիթով խորտիկ-տորթ

Խոզի բուդ ջեռոցում

Պանրային խորտիկ-տորթ

Տնական բուժենինա

Բուժենինա ”Մսային ասորտի”

Պանրով նախուտեստ չիպսերի մեջ

Կորեական աղցան

Մսով խորտիկ-տորթ

Աղցան “Կակաչներ”

Կարմիր բազուկով և ընկույզով աղցան

Հունական սոուս Ձաձիկի