սխտոր
թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic
Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:
Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Ազու թաթարական եղանակով

Կարտոֆիլով թխուկ

Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով

Աղցան քամած մածունով

Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում

Լոլիկի մածուկով սոուս

Սխտորի սոուս

Սմբուկով ու պանրով ռուլետ

Մսով ու վարունգով աղցան

Պանրե գնդիկներ

Հավով ու սալորաչրով աղցան

Աղցան «Մազուրկա»