սմբուկ
թարգմանություն՝ на русском - баклажан, in English - eggplant
Սմբուկը շատ համեղ բանջարեղեն է, որը կարող եք ձեռք բերել մայիս-սեպտեմբեր ամիսներին: Այն պարունակում է շաքար, սպիտակուցներ, ճարպեր, ֆոսֆորի, կալցիումի, երկաթի և այլ աղեր, որոնք օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար:
Սմբուկը կանխում և բուժում է աթերոսկլերոզը, աղերի կուտակումը, երիկամների հիվանդությունը: Քանի որ հում պտուղները որոշ թունավոր միացություններ ունեն, այն օգտագործվում է ջերմային մաշակման ենթարկելուց հետո:
Սմբուկի կիրառությամբ պատրաստում են բազմազան ճաշեր։ Դրա պտուղներից պատրաստում են բարձրորակ մուրաբաներ և ցուկատներ։ Այն օգտագորխվում է մի շարք ապուրների, տաք ուտեստների, աղցանների ու ջեռեփուկների պատրաստման մեջ:
Օգնության են հասնում ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/smbukov-naxutest-4-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/xaviar-smbuki-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/pahaco-banjarexenayin-xarnurd-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/ratatuy-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/italakan-utest-timbal-smbukov-12-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/lconvac-smbuk-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/hunakan-utest-musaka-11-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/babaxanush-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/xashlama-3-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/ratatuy-9-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/smbukov-rulet-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/lconvac-smbuk-6-420x400.jpg)