սմբուկ
թարգմանություն՝ на русском - баклажан, in English - eggplant
Սմբուկը շատ համեղ բանջարեղեն է, որը կարող եք ձեռք բերել մայիս-սեպտեմբեր ամիսներին: Այն պարունակում է շաքար, սպիտակուցներ, ճարպեր, ֆոսֆորի, կալցիումի, երկաթի և այլ աղեր, որոնք օգտակար են մարդու օրգանիզմի համար:
Սմբուկը կանխում և բուժում է աթերոսկլերոզը, աղերի կուտակումը, երիկամների հիվանդությունը: Քանի որ հում պտուղները որոշ թունավոր միացություններ ունեն, այն օգտագործվում է ջերմային մաշակման ենթարկելուց հետո:
Սմբուկի կիրառությամբ պատրաստում են բազմազան ճաշեր։ Դրա պտուղներից պատրաստում են բարձրորակ մուրաբաներ և ցուկատներ։ Այն օգտագորխվում է մի շարք ապուրների, տաք ուտեստների, աղցանների ու ջեռեփուկների պատրաստման մեջ:
Օգնության են հասնում ամենահամեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/smbukov-axcan-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/zoqanchi-lezu-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/Yntriq-asorti-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/banjarexenayin-paelya-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbukov-utest-15-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/msov-lconvac-lavash-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/banjareghenayin-pizza-8-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbuk-hovharner-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/smbukov-aghcan-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/lconvac-smbuk-7-420x400.jpg)