սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Տորթ «Սպարտակ»
Թխվածք փխրուն խմորով և ջեմով
Քաղցրաբլիթներ
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»
Թխվածքաբլիթ «Շոկոլադե զոլեր»
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Շոկոլադե տորթ կարամելային շերտով
Տրյուֆելային տորթ
Տորթ «Մարս»
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Կարտոֆիլով և պանրով բլիթներ «Չուդու»
Տորթ «Կիտրոնով ֆրեշ»