սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Կաթնաշոռով ձողիկներ
Շոկոլադով և գետնանուշով կոնֆետ
Գազարով չիզքեյք
Մեղրով տորթ
Հալած պանիր
Աղանդեր «Red Velvet»
Բավարիական շոկոլադե տորթ
Շոկոլադե տորթ-բեզե
Թխվածքաբլիթ Սնկեր
Մեղրով թխվածքաբլիթ
Թխվածքաբլիթ Շամպինիոն
Տորթ Պանչո