սոդա
թարգմանություն՝ на русском - сода, in English - baking soda
Սոդան հայտնի է դեռ հնագույն ժամանակներից: Այն օգնում է խմորին լավ բարձրանալ և նուրբ համ ունենալ: Սոդան օգտագործում են նաև խմիչքների գազավորման նպատակով:
Սոդան ոչ միայն չի վնասում օրգանիզմը, այլև հեռու է պահում մի շարք անցանկալի հիվանդություններից: Իսկ վերջինիս քիչ քանակությամբ օգտագործման դեպքում օրգանիզմում առաջանում է նատրիումի պակաս:
Սոդան կատարում է նաև մաքրող ֆունկցիա. երբեմն օգտագործում են մրգեր և բանջարեղեններ լվանալու ժամանակ:
Այստեղ կգտնեք Ձեզ անհրաժեշտ ամենաախորժելի բաղադրատոմսերը, որտեղ օգտագործվել է սոդա:
Կաթնաշոռով պիրոգ
Տորթ «Կրակե հովազ»
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով
Շոկոլադով եվ մեղրով տորթ
Տորթ «Սպարտակ»
Նրբերշիկ` շերտավոր խմորի մեջ
Շոկոլադե բիսկվիթ
Թթվասերով կարկանդակ
Ընկույզով տորթ
Տորթ Էսկիմո
Մեղրով տորթ