սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Կարտոֆիլով և խոզի մսով պիրոգ
Ուտեստ ”Մսով բույն”
Հավի ֆիլե Պեստո սոուսով
Նարնջով հավի բուդ
Կոնյակով կոտլետ
Մսային ռուլետ սերուցքային սոուսով
Մսով նավակներ
Բանջարեղենային պիրոգ
Սնկով, մսով և լոլիկով ուտեստ
Լոլիկով և ընկույզով աղցան
Կարտոֆիլով կրեմ-ապուր
Հավի փափկամիս սերուցքային սոուսով