սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Խոզի միս խնձորով և սալորաչրով
Աղցան ”Հսկայական ձու”
Նախշերով ձու
Աղցան ”Զատիկի բույն”
Պելմենի ջեռոցում
Ձվով տարտալետկա
Լցոնված ձուկ
Աղցան տավարի մսով և նռով
Աղցան ”Արևածաղիկ”
Ձկով աղցան
Եգիպտացորենով և չորահացով աղցան
Սնկով պիրոգ