սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Հավի սամսա
Կարկանդակ ”Արևածաղիկ”
Պանրով բլիթ
Սնկով կոտլետ
Յուրահատուկ սպագետտի
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
Բանջարեղենով հավի փափկամիս
Հավի փափկամիս սնկի սոուսով
Բեկոնով կարտոֆիլ
Կարտոֆիլով կարկանդակ մսային միջուկով
Կանելոնի