սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով
Ռուլետ ձկով հալած պանրով
Աղցան լեզվով և ոլոռով
Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով
Տավարի միս ` համեմունքներով
Ռուլետ սև թոքով
Աղցան սնկով և բազուկով
Չեբուրեկի «Ղրիմյան»
Մսով գնդիկներ սերուցքային սոուսի մեջ
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
Կոտլետներ պանրային միջուկով
Հավի մսով խորտիկ «Տոտիկներ»