սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Աղցան «Բանջարեղենային»
Կոտլետներ հավի մսով և սնկով
Գուակամոլե
Կանելոնի մսային միջուկով
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով
Սպիտակ լոբով և նեխուրով կրեմ-ապուր
Խավիար սմբուկի
Պահածո «Բանջարեղենային խառնուրդ»
Լցոնված դդում
Դիետիկ լոբիո
Սնկով և հավի մսով ջեռեփուկ