սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Բանջարեղենային պիրոգ

Մսով ”Հյուսքեր”

Ոսպով կրեմ-ապուր

Բեֆստրոգանով

Ճապոնական ուտեստ ”Օյակոդոն”

Բուլղարական աղցան

Կանաչ ոլոռով կրեմ-ապուր

Սնկով ապուր հալած պանրով

Դդմիկ լցոնված մսով

Դդմիկով, մսով և պանրով կրեմ-ապուր

Սոխով ապուր ֆրանսիական ձևով

Հավի միս «Քարրի»