սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”

Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով

Հալած պանիր կանաչիով

Ձկով պիրոգ

Խնձորով և բազուկով աղցան

Կարմիր լոբով աղցան

Խոզի փափկամիսը սնկով

Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար

Լցոնված բադ

Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա

Կարտոֆիլի շերտերը պանրով

Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛