սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Մեքսիկական ապուր Albondigas

Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով

Սոխով մարմելադ

Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով

Մսով կծու ռագու

Հավ լցոնված սնկով և հնդկաձավարով

Խաշլամա

Պաելյա

Չեբուրեկի

Սնկով լցոնված հավ

Հավի մսով և ձվով աղցան

Ուզբեկական փլավ կրակի վրա