սոխ

թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion

Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:

Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
Մսային գնդիկներ պանրով և սնկով
Մսապուր հալված պանրով
Կաղամբով կարկանդակ
Աղցան ռուկոլայով և մանանեխի սոուսով
Գուլյաշ հավի մսով
Պահքային աղցան բանջարեղենով
Բրնձով փլավ բանջարեղենով
Լցոնված հավ
Չեբուրեկի կարտոֆիլով և սնկով
Խոլոդեց
Էքսպրես կարտոֆիլ
...10...3031...