սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Հունգարական գուլյաշ
Ուզբեկական փլավ
Ծաղկակաղամբով աղցան
Հավի մսով և բրնձով ապուր
Ոսպով և հավով ուտեստ
Պաստա “Ֆետուչինի”
Պաստա Կարբոնարա
Իտալական ուտեստ “Պեպերոնատա”
Տավարի լյարդով աղցան
Ռիզոտտո սնկով
Մանթի “Լաջան” սոուսով
Սնկով կրեմ-ապուր