սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Սոուս բոլոնեզ

Մսի կոլոլակով պաստա

Բազուկով սառը ապուր

Ռատատույ

Հունական աղցան

Հնդկաձավարով խավարտ

Ռիզոտտո բանջարեղենով

Մսով լցոնված տաքդեղ

Լցոնված սմբուկ

Մակարոն տնական տուշոնկայով

Կարտոֆիլով և մսով կարկանդակ

Գազարով ապուր-պյուրե