սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Լազանյա խոզի մսով

Մսի կոլոլակով ապուր

Լցոնված բագետ

Մսով և ձվով ռուլետ

Մսով լցոնված լավաշ

Ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան

Լցոնված տաքդեղ

Մսով կարկանդակ “Սամսա”

Խոզի կողիկներ ջեռոցում

Մսով և վարունգով աղցան

Իսպանական տորտիլյա

Ռոստբիֆ