սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Խոզի մսով կարտոֆիլ
Բրնձով և մսով փլավ
Բանջարեղենային լազանյա
Ծովախեցգետնով աղցան
Սնկով և մսով ռուլետ
Քլաբ սենդվիչ
Կարտոֆիլով պիցցա
Ֆարֆալե բոլոնեզ սոուսով
Եգիպտացորենով աղցան
Վրացական “Օջախուրի”
Լցոնած կարտոֆիլ
Սմբուկով աղցան