սոխ
թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion
Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:
Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Խոզի մսով կոտլետներ
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
Սամսա
Հավով ու սնկով ռուլետ
Սմբուկով ու մսով ռուլետներ
Աղցան Միմոզա
Սնկով ապուր
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Հավով ու ձվով նրբաբլիթներ
Մսով ռուլետ
Հավ՝ խաղողի սոուսով