սպիտակաձավար
թարգմանություն՝ на русском - манная крупа, in English - semolina
Սպիտակաձավարը ցորենի հատիկներից ստացված զանգված է, որը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանից պատրաստում են շիլաներ, որոնք շատ օգտակար են հատկապես երեխաների համար: Այն պարունակում է վիտամիններ, կալիում, կալցիում և այլ միկրոէլեմենտներ, որոնք շատ անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմ ունենալու համար:
Սպտակաձավարն օգտագործում են մուսսեր, պուդինգներ, դեսերտներ, կետլետներ, սուֆլեներ, թխվածքներ պատրաստելու համար: Հատկապես հետաքրքիր և նուրբ են ստացվում սպիտակաձավարով պատրաստված բիսկվիթները և կեքսերը:
Այա այս համեղ բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սպիտակաձավար:

Մսով և ձվով ուտեստ

Շոռակարկանդակ կիտրոնով

Կաղամբով կոտլետներ

Բալով մուսս

Տնական շոռակարկանդակ

Շոկոլադով և բալով տորթ

Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի

Իտալական թխվածք “Sfogliatella”

Թխվածք Զատիկի համար

Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ

Շոկոլադե օրիգինալ կեքս

Պահքային “Նապոլեոն”