սպիտակաձավար
թարգմանություն՝ на русском - манная крупа, in English - semolina
Սպիտակաձավարը ցորենի հատիկներից ստացված զանգված է, որը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանից պատրաստում են շիլաներ, որոնք շատ օգտակար են հատկապես երեխաների համար: Այն պարունակում է վիտամիններ, կալիում, կալցիում և այլ միկրոէլեմենտներ, որոնք շատ անհրաժեշտ են առողջ օրգանիզմ ունենալու համար:
Սպտակաձավարն օգտագործում են մուսսեր, պուդինգներ, դեսերտներ, կետլետներ, սուֆլեներ, թխվածքներ պատրաստելու համար: Հատկապես հետաքրքիր և նուրբ են ստացվում սպիտակաձավարով պատրաստված բիսկվիթները և կեքսերը:
Այա այս համեղ բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել սպիտակաձավար:

Շոկոլադե միջուկով շոռակարկանդակ

Կիտրոնով ռուլետ

Ցիտրուսային “Ռաֆֆաելլո”

Տորթ Բաունտի

Շոկոլադե թխվածք սուրճի համով

Դդումով և կարտոֆիլով ջեռեփուկ

Նարինջով տորթ

Մանդարինով պիրոգ

Շոկոլադե շոռակարկանդակ

Դիետիկ չիզքեյք

Շոռակարկանդակ իրիսային միջուկով

Ջալեբի