վանիլին
թարգմանություն՝ на русском - ванилин, in English - vanilla
Վանիլինը խոհարարության մեջ ամենաշատ օգտագործվող համեմունքներից մեկն է համարվում: Աշխարհում հայտնի են վանիլինի շուրջ 100 տեսակներ, սակայն խոհարարության մեջ օգտագործվում է վանիլինի փոշին, էքստրակտը, փայտիկն ու էսենցիան: Չնայած իր քաղցր հոտին, վանիլինը դառնահամ է:
Վանիլինը խոհարարության մեջ օգտագործվում է թխվածքների, դեսերտների, բուլկիների, թխվածքաբլիթների, կուլիչների ու մի շարք այլ քաղցրավենիքների մեջ:
Սակայն, վանիլին օգտագործելիս հարկավոր էզգույշ լինել չափաքանակների հետ, քանի որ շատ օգտագործման դեպքում թխվածքներն և աղանդերը ձեռք են բերում դառնություն: Հիմնականում թխվածքների համար օգտագործում են առավելագույնը 1թ/գդ վանիլինի փոշի:
Վանիլինի էսենցիան և էքստրակտը մուգ գունավորմաբ հեղուկներ են, որոնք ներկայումս ավելի շատ են կիրառվում, քան վանիլինի փոշին կամ փայտիկը:
Վանիլինի փայտիկը օգտագործում են հետևյալ կերպ. դանակով երկայնական կտրվածք են անում և օգտագործում միջուկը: Վերջինս, իհարկե, աննկարագրելի նուրբ համ է հաղորդում աղանդերին, սակայն միջուկի մեջ առկա սև մասնիկները չեն լուծվում խմորի կամ կրեմի մեջ, ուստի վանիլինի փայտիկի օգտագործումը փոքր-ինչ անհատական բնույթ է կրում:
Վանիլինը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար, քանի որ բարձրացնում է աշխատունակությունը, բարելավում է ախորժակն ու կարգավորում մարսողական համակարգը:
Ծանոթացեք այս բաղադրատոմսերին, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-14-1.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/Glavnoe-foto-8.jpg)
![shokolade-katnayin-jele](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/shokolade-katnayin-jele-5-420x400.jpg)
![vanilayin-srchayin-txvacq](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/vanilayin-srchayin-txvacq-7-420x400.jpg)
![bananov-karamel](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/bananov-karamel-6-420x400.jpg)
![nurb-biskvit](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/nurb-biskvit-5-420x400.jpg)
![yegiptakan-tort](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/yegiptakan-tort-10-420x400.jpg)
![txvacq-reshoto](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/txvacq-reshoto-8-420x400.jpg)
![beze-aranc-dzvi](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/06/beze-aranc-dzvi-6-420x400.jpg)
![tort-eskimo](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/tort-eskimo-10-420x400.jpg)
![meghrov-tort](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/meghrov-tort-10-420x400.jpg)
![txvacqablit-zebr](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/txvacqablit-zebr-8-420x400.jpg)