փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Տորթ «Հրեշտակի արցունքներ»
Դդմիկով պիրոգ
Շոկոլադե կեքս
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
Պիրոգ «Բասբուսա»
Արագ ռուլետ
Փանքեյք՝ ամերիկյան բլիթներ
Հաղարջով պիրոգ
Կինդեր Պինգվի
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Խնձորով եվ ընկույզով պիրոգ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ`ճաքերով