փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Տորթ «Կաթնային»
Շոկոլադով և կակաչի սերմով տորթ
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
Բարակ բիսկվիթ եզրերի հարթեցման համար
Կաթնաշոռով և խտացրած կաթով թխվածք
Թխվածք ”Ռեշոտո”
Արագ ռուլետ
Կիտրոնով տորթ
Թթվասերով և ելակով տորթ
Մարմարյա թխվածքաբլիթ
Թխվածքաբլիթ Զեբր
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի