փխրեցուցիչ

թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder

Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Կաթնաշոռով տորթ նարնջով
Տորթ սուֆլե ելակով և բանանով
Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով
Տորթ ”Սպիտակ տրյուֆել”
Գաթա
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
Տորթ կիտրոնի կրեմով
Տորթ ”Ֆրեզիե”
Տորթ “Ferrero rocher”
Փքաբլիթներ խտացրած կաթով
Խաղողով և ընկույզով տորթ
Կակաչով և ընկույզով տորթ
...10...2425...30...