փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Ջեմով թխվածքներ

Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք

Տորթ ”Միշել”

Պանրային ձողիկներ ապուրի համար

Տրյուֆելային տորթ սպիտակ շոկոլադով

Շոկոլադե փանքեյք

Պիրոգ սև հաղարջով

Կեքս խտացրած կաթով

Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով

Շոկոլադե թխվածք կաթնային սուֆլեով

Օլադի հոլանդական ձևով

Տորթ կաթնաշոռախնձորային կրեմով