փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Պահքային թխվածքաբլիթ լոլիկի հյութով
Դդումով կեքս
Բրաունի բանանով և պնդուկով
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Ջեմով մինի – բիսկվիթներ
Թավշյա շոկոլադե կեքս նարնջի համով
Տորթ “Թռչնի կաթ”
Կաղամբով կարկանդակ
Բալով շոկոլադե կեքս
Ֆրանսիական կարկանդակ ”Quiche”
Խնձորով շոկոլադապատ կարկանդակ
Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց