փխրեցուցիչ

թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder

Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:

Բրաունի կաթնաշոռով
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
Տորթ «Անտառի խրճիթ»
Քունջութով թխվածքաբլիթ
Կաթնաշոռով փքաբլիթ
Տորթ “Շվարցվալդ”
Խնձորի միջուկով բուլկի
Քափքեյք «Ferrero Rocher»
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ
Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»
“Փակ” պիցցա
Փախլավա
...10...3637...