փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
Դասական մաֆֆիններ
Թխվածքաբլիթ Դեղձ
Շոկոլադե մինի ռուլետներ
Թխվածք «Մրջնաբույն»
Տորթ “Tres leches”
Ջնարակապատ փքաբլիթ
Պանրով ձողիկներ
Տորթ Ferrero Rocher
Տորթ Վիկտորիա
Ընկույզով տորթ
Թխվածքաբլիթ Սուրճի հատիկ
Ելակով տորթ “Նրբություն”