փխրեցուցիչ
թարգմանություն՝ на русском - разрыхлитель теста, in English - baking powder
Փխրեցուցիչը, ինչպես և սոդան, օգնում է թխվածքին ավելի լավ բարձրանալ, ունենալ նուրբ և թեթև կառուցվածք:
Վաճառվում է բոլոր խանութներում՝ վանիլինի և այլ համեմունքերի բաժնում:
Փխրեցուցիչ կարելի է պատրաստել նաև տան այմաններում: Դրա համար պետք է խառնեք 4 թ/գդ ալյուրը, 2 թ/գդ սոդան և 1 թ/գդ լիմոնի աղը (կիտրոնաթթուն): Գերադասելի է կիտրոնաթթուն փոշիացնել, եթե այն ավելի մեծ բյուրեղներով է: Պատրաստելուց հետո պետք է օգտագործել տվյալ թխվածքի համար նախատեսված չափաքանակը:
![Հավով-ու-կարտոֆիլով-կարկանդակներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/Հավով-ու-կարտոֆիլով-կարկանդակներ-1.jpg)
Հավով ու կարտոֆիլով կարկանդակներ
![պանրով ռուլետ 1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/պանրով-ռուլետ-1.jpg)
Պանրով ռուլետ
![դասական-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/դասական-կեքս-1.jpg)
Դասական կեքս չամիչով
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/կարկանդակ-1-3.jpg)
Հունգարական կարկանդակ «Ժերբո»
![Սալորաչրով-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Սալորաչրով-կեքս-1.jpg)
Սալորաչրով կեքս
![Ոսկե-բանալի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Ոսկե-բանալի-1.jpg)
Տորթ «Ոսկե բանալի»
![Տորթ-Սնիկերս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Տորթ-Սնիկերս-1.jpg)
Տորթ «Սնիկերս»
![Կաթնաշոռային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/Կաթնաշոռային-կարկանդակ-1.jpg)
Կաթնաշոռային կարկանդակ «Ընձուղտ»
![բրաունի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/04/բրաունի-1.jpg)
Բրաունի բալով, ընկույզով ու կաթնաշոռով
![կաթնահունց-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/կաթնահունց-1.jpg)
Հայկական կաթնահունց
![թթվասերային-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/թթվասերային-կարկանդակ-1.jpg)
Թթվասերային կարկանդակ խնձորով ու դարչինով
![նապաստակներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/նապաստակներ-1.jpg)
Զատիկի նապաստակներ