օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![Ջեմով-թխվածքաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Ջեմով-թխվածքաբլիթներ-1.jpg)
Ջեմով թխվածքաբլիթներ
![կարկանդակ-շտերլից](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/07/կարկանդակ-շտերլից.jpg)
Կարկանդակ «Շտիրլից»
![շոկոլադե-չիզքեյք](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/04/շոկոլադե-չիզքեյք.jpg)
Շոկոլադե չիզքեյք սալորաչրով
![կիտրոնով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/կիտրոնով-կարկանդակ-1.jpg)
Կիտրոնով կարկանդակ
![շոռաբլիթներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/շոռաբլիթներ-1.jpg)
Շոռաբլիթներ բալի սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/հաղարջով-տորթ-1.jpg)
Բիսկվիթային տորթ հաղարջով ու եփովի կրեմով
![խնձորով պիրոգ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/խնձորով-պիրոգ-1.jpg)
Խնձորով ու մերենգայով պիրոգ
![վարսակի-փաթիլներով-դեսերտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/վարսակի-փաթիլներով-դեսերտ-1.jpg)
Վարսակի փաթիլներով ու ազնվամորիով դեսերտ
![հատապտղային-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/հատապտղային-տորթ-1.jpg)
Հատապտղային տորթ-պաղպաղակ
![բալով-թխվածք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/բալով-թխվածք-1.jpg)
Բալով թխվածք
![ելակով-տարտալետկաներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակով-տարտալետկաներ-1.jpg)
Ելակով տարտալետկաներ
![կոկոսով-թխվածք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/կոկոսով-թխվածք-1.jpg)
Կոկոսով թխվածք