օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/xozi-mis-chinakan-dzevov-7-420x400.jpg)
Խոզի միսը չինական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shokolade-rulet-srjayin-kremov-18-420x400.jpg)
Շոկոլադե ռուլետ սրճային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/narinji-kremov-tort-11-420x400.jpg)
Նարինջի կրեմով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/mrgayin-mijukov-cupcake-11-420x400.jpg)
Մրգային միջուկով քափքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tort-tiramisu-7-420x400.jpg)
Տորթ “Տիրամիսու”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/tonakan-tort-erankyuni-12-420x400.jpg)
Տոնական տորթ «Եռանկյունի»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/txvacqablitov-tort-exevni-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթով տորթ “Եղևնի”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/tort-milky-6-420x400.jpg)
Տորթ “Milky”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/katnashorov-dexcov-bulki-8-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և դեղձով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/ananasov-tort-8-420x400.jpg)
Անանասով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/paxpaxak-tort-tiramisu-10-420x400.jpg)
Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/narinjov-txvacqablit-9-420x400.jpg)
Նարինջով թխվածքաբլիթ