օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![կոկոսով-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կոկոսով-տորթ-1.jpg)
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ
![Լյարդ՝-կծու-սոուսով-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Լյարդ՝-կծու-սոուսով-1.jpg)
Լյարդ՝ կծու սոուսով
![Տորթ-պայթյուն-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/Տորթ-պայթյուն-1.jpg)
Տորթ «Պայթյուն»
![Ամանորյա-տորթ-«Մամուռ-»-14](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Ամանորյա-տորթ-«Մամուռ-»-14.jpg)
Ամանորյա տորթ «Մամուռ»
![Մոկա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Մոկա-1.jpg)
Սրճային տորթ «Մոկա»
![Չիզքեյք-«Բեյլիզ»-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Չիզքեյք-«Բեյլիզ»-1.jpg)
Չիզքեյք «Բեյլիզ»
![Ամանորյա-թխվածք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Ամանորյա-թխվածք-1.jpg)
Ամանորյա թխվածք
![հրաշք-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/հրաշք-1.jpg)
Տորթ «Հրաշք»
![Ամանորյա-տորթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Ամանորյա-տորթ-1.jpg)
Ամանորյա տորթ «Ձյունիկ»
![Հավով-օլադիներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Հավով-օլադիներ-1.jpg)
Հավով օլադիներ
![Ռահաթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Ռահաթ-1.jpg)
Տորթ «Ռահաթ»
![լեհական-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/լեհական-կեքս-1.jpg)
Լեհական կեքս