օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-shokolade-kremov-10-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/tort-mishel-12-420x400.jpg)
Տորթ ”Միշել”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/pirog-sev-haxarjov-8-420x400.jpg)
Պիրոգ սև հաղարջով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-sufle-7-420x400.jpg)
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/tort-shokolade-musov-balov-12-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և բալով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bostonyan-kremov-tort-9-420x400.jpg)
Բոստոնյան կրեմով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/bali-kisel-8-420x400.jpg)
Բալով կիսել
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/ddumov-tort-22-420x400.jpg)
Դդումով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pndukov-tort-kitroni-kremov-7-420x400.jpg)
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xndzorov-panrik-aranc-alyuri-10-420x400.jpg)
Խնձորով պանրիկ առանց ալյուրի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tort-paxpaxak-dzmeruk-10-420x400.jpg)
Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/hstaptxayin-saruyc-paxpaxak-10-420x400.jpg)
Հատապտղային սառույց-պաղպաղակ