օսլա (крахмал)
թարգմանություն՝ на русском - крахмал, in English - starch
Օսլան շատ կարևոր բաղադրիչ է խորանոցում: Այն օգտագործվում է հիմնականում որպես խտացուցիչ՝ տարբեր աղանդերներում, սոուսներում, ըմպելիքներում և այլ ուտեստներում: Հայաստանում ամենատարածված տեսակներն են՝ կարտոֆիլի օսլան, եգիպտացորենի օսլան, ավելի քիչ՝ բրնձի օսլան: Անկախ նրանից, թե ինչ տեսակի օսլա է օգտագործվում, սկզբում այն պետք է լուծել անպայման սառը ջրում, և նոր միայն տաքացնել կամ ավելացնել տաք զանգվածին:
Օսլա կարելի է գտնել ցանկացած սուպերմարկետում, կամ խանութների համեմունքների բաժիններում:
Ստորև կարող եք գտնել բազմազան համեղ բաղադրատոմսեր, որտեղ օգտագործվում է օսլա (крахмал).
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/linyan-txvacqablit-8-420x400.jpg)
Լինցյան թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/yelakov-tort-ruletneric-3-420x400.jpg)
Ելակով տորթ ռուլետներից
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-sev-antar-14-420x400.jpg)
Տորթ “Սև անտառ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kartofilov-rulet-11-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/tort-caprice-6-420x400.jpg)
Տորթ “Caprice”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/lehakan-tort-karpatka-10-420x400.jpg)
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/Zatiki-dzu-nerkvac-dekupaji-texnikayov-7-420x400.jpg)
Զատիկի ձու՝ ներկված դեկուպաժի տեխնիկայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/narnjov-karkandk-19-420x400.jpg)
Նարնջով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/shokolade-tort-srjayin-hamov-24-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ սրճային համով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/elakov-fransiakan-tort-15-420x400.jpg)
Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/epac-ershik-bajaki-mej-9-420x400.jpg)
Եփած երշիկ բաժակի մեջ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/tnakan-ershik-havi-msic-6-420x400.jpg)
Տնական երշիկ հավի մսից