ագար-ագար
թարգմանություն՝ на русском - агар-агар, in English - agar-agar
Ագար-ագար՝ դոնդողաստեղծ նյութ, որը ստացվում է կարմիր ջրիմուռներից:
Վաճառվում է խոշոր սուպերմարկետներում և համեմունքների մասնագիտացված խանութներում:
Ագարով պատրաստված աղանդերը շատ նման է ժելեին, սակայն չի հալչում սենյակային ջերմաստիճանում: Այն հալչում է 70 աստիճանում և, ի տարբերություն ժելատինի, անպայման եռացվում է պատրաստման ընթացքում:
Բաղադրատոմսերում ագար-ագարը կարելի է փոխարինել ժելատինով՝ 1:3 կամ 1:4 հարաբերությամբ, սակայն ստացված դոնդողը հարկ կլինի պահել սառնարանում:
Տորթ – սուֆլե ազնվամորիով
Բալով շոկոլադապատ մարմելադ
Ազնվամորիով շոկոլադե ժելե
Տորթ ”Ազնվամորիով տրյուֆել”
Բալը մարմելադ
Տորթ ”Թռչնի կաթ”
Տորթ ”Թռչնի կաթ մարմելադով”
Կաթնաշոռային թռչնի կաթ ժելեով
Տորթ Թռչնի կաթ
Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա
Բամզաշերտ խորտիկ
Շոկոլադե «Թռչնի Կաթ»