ազնվամորի
թարգմանություն՝ на русском - малина, in English - raspberries
Ազնվամորի հատապտղի լատինական անվանումը (Rubus idaeus L) ծագել է հասուն պտուղների գույնից, որ նշանակում է կարմիր։
Ազնվամորին հասունանում է ամռանը և աշնան սկզբին, իսկ մնացած եղանակներին օգտագործելու համար ճիշտ կլինի այն սառեցնել կամ շաքարով կոնսերվացնել:
Այն շատ օգտակար և համեղ հատապտուղ է, պարունակում է մի շարք կարևոր վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ: Ազնվամորուց ստացվում են հիանալի դեսերտներ և ըմպելիքներ:
Համալրեք Ձեր խոհանոցի կերակրացանկը մեր առաջարկած ազնվամորիով բաղադրատոմսերով:
Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե
Տորթ «Պավլովա»
ԱԶՆՎԱՄՈՐԻՈՎ ՊԱՀԱԾՈ
Պաղպաղակ ազնվամորիով, շոկոլադով ու ընկույզով
Կաթնաշոռով ու ազնվամորիով բիսկվիթ
Վարսակի փաթիլներով ու ազնվամորիով դեսերտ
Ազնվամորիով սմուզի
Ազնվամորիով ու բանանով ըմպելիք
Ազնվամորիով ու սերուցքով դեսերտ 30 րոպեում
Տորթ-սուֆլե
Կոկոսով ու ազնվամորիով տորթ
Բեզե սերուցքային միջուկով