ազնվամորի
թարգմանություն՝ на русском - малина, in English - raspberries
Ազնվամորի հատապտղի լատինական անվանումը (Rubus idaeus L) ծագել է հասուն պտուղների գույնից, որ նշանակում է կարմիր։
Ազնվամորին հասունանում է ամռանը և աշնան սկզբին, իսկ մնացած եղանակներին օգտագործելու համար ճիշտ կլինի այն սառեցնել կամ շաքարով կոնսերվացնել:
Այն շատ օգտակար և համեղ հատապտուղ է, պարունակում է մի շարք կարևոր վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ: Ազնվամորուց ստացվում են հիանալի դեսերտներ և ըմպելիքներ:
Համալրեք Ձեր խոհանոցի կերակրացանկը մեր առաջարկած ազնվամորիով բաղադրատոմսերով:
Տորթ «Esterházy» նուշով
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
Չիզքեյք բեզեով
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»
Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով
Ֆրանսիական աղանդեր եփած կրեմով և հատապտուղներով
Թխվածք «Կոնկորդ»
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
Ազնվամորիով պիրոգ