ազնվամորի
թարգմանություն՝ на русском - малина, in English - raspberries
Ազնվամորի հատապտղի լատինական անվանումը (Rubus idaeus L) ծագել է հասուն պտուղների գույնից, որ նշանակում է կարմիր։
Ազնվամորին հասունանում է ամռանը և աշնան սկզբին, իսկ մնացած եղանակներին օգտագործելու համար ճիշտ կլինի այն սառեցնել կամ շաքարով կոնսերվացնել:
Այն շատ օգտակար և համեղ հատապտուղ է, պարունակում է մի շարք կարևոր վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ: Ազնվամորուց ստացվում են հիանալի դեսերտներ և ըմպելիքներ:
Համալրեք Ձեր խոհանոցի կերակրացանկը մեր առաջարկած ազնվամորիով բաղադրատոմսերով:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-esterhary-12-420x400.jpg)
Տորթ «Esterházy» նուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-sarecrac-hataptuxnerov-10-420x400.jpg)
Տորթ սառեցրած հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-bezeov-19-420x400.jpg)
Չիզքեյք բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/chescake-brauni-aznvamoriov-10-420x400.jpg)
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tort-shokolade-franbuaz-14-420x400.jpg)
Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shokolade-txvacq-mussov-aznvamoriov-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/nrbablitnerov-tort-hataptxayin-sousov-10-420x400.jpg)
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axander-yepovi-kremov-hataptuxnerov-12-420x400.jpg)
Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/fransiakan-axander-yepac-kremov-hataptughnerov-10-420x400.jpg)
Ֆրանսիական աղանդեր եփած կրեմով և հատապտուղներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacq-konkord-8-420x400.jpg)
Թխվածք «Կոնկորդ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/kitronov-hataptuxnerov-tort-23-420x400.jpg)
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/aznvamoriov-pirog-11-420x400.jpg)
Ազնվամորիով պիրոգ