ազնվամորի
թարգմանություն՝ на русском - малина, in English - raspberries
Ազնվամորի հատապտղի լատինական անվանումը (Rubus idaeus L) ծագել է հասուն պտուղների գույնից, որ նշանակում է կարմիր։
Ազնվամորին հասունանում է ամռանը և աշնան սկզբին, իսկ մնացած եղանակներին օգտագործելու համար ճիշտ կլինի այն սառեցնել կամ շաքարով կոնսերվացնել:
Այն շատ օգտակար և համեղ հատապտուղ է, պարունակում է մի շարք կարևոր վիտամիններ և միկրոէլեմենտներ: Ազնվամորուց ստացվում են հիանալի դեսերտներ և ըմպելիքներ:
Համալրեք Ձեր խոհանոցի կերակրացանկը մեր առաջարկած ազնվամորիով բաղադրատոմսերով:

Տորթ «Esterházy» նուշով

Տորթ սառեցրած հատապտուղներով

Չիզքեյք բեզեով

Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»

Տորթ «Շոկոլադե Ֆրամբուազ»

Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով

Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով

Աղանդեր եփովի կրեմով և հատապտուղներով

Ֆրանսիական աղանդեր եփած կրեմով և հատապտուղներով

Թխվածք «Կոնկորդ»

Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ

Ազնվամորիով պիրոգ